כיצד SRVCC מבטיחה המשכיות שיחה מ-4G ל-3G?

מאור דוד לוי

מבוא

המשכיות שיחה קולית ברדיו יחיד (SRVCC) היא פונקציה חיונית בתקשורת מודרנית, המבטיחה שמעבר שיחות קוליות פעילות מרשתות LTE דור רביעי לרשתות דור שלישי (3G) יתבצע בצורה חלקה וללא ניתוקים. יכולת זו קריטית מכיוון שהיא מאפשרת למשתמשים לשמור על תקשורת קולית רציפה גם כאשר הם יוצאים מאזורי כיסוי LTE. הבנת SRVCC היא חיונית להערכת האופן שבו רשתות מודרניות מצליחות לספק שירות רציף, לשפר את חוויית המשתמש ולחזק את אמינות הרשת. במאמר זה, נחקור מהי SRVCC, כיצד היא פועלת, מהם היתרונות שלה ומהם השינויים הנדרשים ברשת כדי לאפשר פונקציונליות זו.

מהי SRVCC?

המשכיות שיחות קוליות ברדיו יחיד (SRVCC) היא טכנולוגיה המאפשרת העברת שיחות קוליות פעילות בצורה חלקה מרשת LTE 4G לרשת 3G או 2G ללא ניתוק השיחה. פונקציונליות זו חיונית לשמירה על תקשורת קולית רציפה, במיוחד באזורים שבהם כיסוי LTE עשוי להיות מקוטע או כאשר משתמש יוצא מטווח כיסוי LTE.

SRVCC פועלת על ידי העברת השיחה המתבצעת מתחום מיתוג המנות של LTE לתחום מיתוג המעגלים של רשתות 3G או 2G. תהליך זה כרוך במספר רכיבי רשת מרכזיים, כולל ישות ניהול ניידות הרדיו (MME), שער המדיה (MGW) ומרכז מיתוג נייד (MSC). רכיבים אלה מתאמים ביניהם כדי להבטיח שהשיחה הקולית תועבר בצורה חלקה, תוך שמירה על איכות השיחה וההמשכיות שלה.

חשיבותה של SRVCC טמונה ביכולתה לגשר על הפער בין טכנולוגיות רשת חדשות וישנות יותר. ככל שרשתות LTE ממשיכות להתרחב, עדיין יהיו אזורים רבים שבהם זמין רק כיסוי 3G או 2G. SRVCC מבטיחה שמשתמשים יוכלו ליהנות משירותי קול ללא הפרעות, מה שהופך אותה לתכונה חיונית עבור מפעילים השואפים לספק חוויית משתמש חלקה בדורות רשת שונים.

כיצד פועלת SRVCC?

פונקציית Single Radio Voice Call Continuity (SRVCC) חיונית לשמירה על רציונליות השיחה כאשר משתמשים עוברים בין רשתות 4G LTE ו-3G. בואו נפרק את אופן הפעולה של SRVCC לשלושה שלבים עיקריים: הכנת מסירה, עיגון מדיה וביצוע מסירה.

הכנת מסירה

התהליך מתחיל כאשר רשת LTE מתכוננת למסירה. כאשר משתמש VoLTE יוצא מכיסוי LTE, הרשת מזהה את הצורך במסירה. זיהוי זה יכול להיות מופעל על ידי מספר גורמים, כולל עומס רשת, כשל בקישור רדיו או פשוט מעבר לאזור שבו זמין רק כיסוי 3G.

בשלב זה, רשת LTE מתחילה להכין את השיחה למעבר. ל-Mobility Management Entity (MME) יש תפקיד מרכזי כאן. הוא מזהה את השיחה המתבצעת ומאותת על הצורך במסירה לרשת המעגלים (CS). ה-MME שולח אינדיקציה ליכולת SRVCC ל-Home Subscriber Server (HSS) במהלך תהליך עדכון המיקום. אינדיקציה זו עוזרת לרשת להבין את יכולתו של המשתמש לתמוך ב-SRVCC ויוזמת את ההכנות הדרושות.

עיגון מדיה

לאחר השלמת הכנת המסירה, השלב הבא הוא עיגון מדיה. זהו שלב קריטי שבו מדיה הקול (נתוני השיחה בפועל) מעוגנת ברשת IMS (IP Multimedia Subsystem). עיגון מבטיח שאיכות הקול נשמרת במהלך המעבר מ-LTE ל-3G.

רשת IMS משתמשת ב-Session Initiation Protocol (SIP) לאיתות ומבססת חיבור עם רשת המעגלים. Access Transfer Control Function (ATCF) ו-Access Transfer Gateway (ATGW) מעורבים בתהליך זה. הם מאפשרים את העברת השיחה מרשת LTE לרשת 3G על ידי ניהול נתיב המדיה והבטחה ניתוב נכון של מנות הקול.

במהלך שלב זה, שיפורי ATCF/ATGW ליישום SRVCC נכנסים לפעולה. שיפורים אלה עוזרים לנהל את המורכבויות של מעבר השיחה תוך שמירה על איכות השיחה וצמצום הפרעות פוטנציאליות.

ביצוע מסירה

השלב האחרון הוא ביצוע המסירה בפועל. זה כרוך בשני מרכיבים עיקריים: מישור הבקרה ומישור המשתמש. מישור הבקרה מטפל באיתות, בעוד שמישור המשתמש מנהל את תעבורת הקול.

בתחילה, איתות מישור הבקרה מועבר לרשת המעגלים.

ה-MME מפריד את נושא הקול מנושאי נתונים אחרים ומעביר אותו למרכז מיתוג נייד (MSC). לאחר מכן, MSC מקים את השוק הסגור עם רשת IMS באמצעות זהות STN-SR (מספר העברת הפעלה עבור SRVCC). זה מבטיח שהשיחה תישאר מחוברת ושהמשתמש לא יחווה שום הפרעה.

לאחר השלמת מסירת מישור הבקרה, מתבצעת מסירת מישור המשתמש. תעבורת הקול מנותבת מרשת LTE לרשת 3G. ניתוב מחדש זה חלק, והמשתמש ממשיך בשיחה שלו מבלי להבחין בשום הפרעה.

כל התהליך, מהכנת המסירה ועד לביצוע, מתרחש בזמן אמת ומתוכנן להיות מהיר ויעיל ככל האפשר. זה מבטיח שמשתמשים יחוו מעבר חלק בין רשתות, תוך שמירה על המשכיות השיחה ואיכותה.

לסיכום, פעולתו של SRVCC היא תהליך מורכב אך מתואם היטב הכולל רכיבי רשת ושלבים מרובים. על ידי מינוף פרוטוקולי איתות משופרים ושיפורי רשת, SRVCC מבטיח שמשתמשים יוכלו לעבור בין רשתות LTE ו-3G מבלי לנתק את שיחותיהם. מעבר חלק זה הוא עדות לתחכום של טכנולוגיית התקשורת המודרנית ויכולתה לספק תקשורת קולית רציפה. למידע מפורט יותר על SRVCC, ניתן לקרוא על פונקציונליות SRVCC והיתרונות שלה.

מהם היתרונות של SRVCC?

טכנולוגיית Single Radio Voice Call Continuity (SRVCC) מציעה מספר יתרונות מרכזיים המשפרים את חוויית המשתמש ואת יעילות הרשת.

קודם כל, SRVCC מבטיחה המשכיות שיחה. כאשר משתמש עובר מרשת LTE לרשת 3G, SRVCC מאפשרת לשיחה לעבור בצורה חלקה וללא ניתוק. יכולת זו חשובה ביותר לשמירה על תקשורת קולית רציפה, במיוחד באזורים עם כיסוי רשת משתנה.

יתרון משמעותי נוסף הוא חוויית משתמש משופרת. משתמשים יכולים לעבור בין סוגי רשתות שונים מבלי לחוות ניתוקי שיחות או הפרעות. מעבר חלק זה מטפח תחושה של אמינות ויציבות, שהיא חיונית לתקשורת אישית ועסקית כאחד.

SRVCC מקדמת גם יכולת פעולה הדדית בין רשתות LTE לרשתות מדורות קודמים. ככל שהרשתות מתפתחות, שמירה על תאימות בין טכנולוגיות חדשות לישנות הופכת לחשובה יותר ויותר. SRVCC מגשרת על הפער בין רשתות LTE ו- 2G / 3G, ומבטיחה ששירותי הקול יישארו עקביים ללא קשר לרשת הבסיסית.

לבסוף, SRVCC תומכת ביעילות הרשת על ידי אופטימיזציה של ניצול משאבים. על ידי מתן אפשרות למעברים חלקים, SRVCC מפחיתה את הצורך בהגדרות שיחות חוזרות ונשנות, שיכולות להיות עתירות משאבים. אופטימיזציה זו מסייעת למפעילי רשת לנהל את המשאבים שלהם בצורה יעילה יותר, מה שמוביל לביצועים כלליים טובים יותר ושביעות רצון גבוהה יותר של המשתמשים.

אילו שינויים ברשת נדרשים כדי לאפשר SRVCC?

כדי לאפשר רציפות שיחות קוליות ברדיו יחיד (SRVCC), יש צורך במספר שינויים ושדרוגים ברשת. ראשית, יש לשלב את רשת ה-LTE עם רשתות המעגל הממותג מדורות קודמים כמו 2G ו-3G. זה כרוך בעדכון מרכז מיתוג נייד (MSC) כדי לתמוך ב-SRVCC, ולוודא שהוא יכול להתמודד עם מעבר חלק של שיחות קוליות מ-LTE לרשתות ישנות אלו.

שנית, יש להגדיר את תת-מערכת המולטימדיה IP (IMS) לניהול רציפות שיחות קוליות בין סוגי רשתות שונים. רשת הליבה של IMS ממלאת תפקיד מכריע בטיפול באיתות ובעגינת מדיה במהלך תהליך מסירת השיחה. בנוסף, רכיבי ליבת מנות מתפתחת (EPC), כגון ישות ניהול ניידות (MME), צריכים לתמוך בהליכי SRVCC. זה כולל את היכולת להפריד את נושא הקול מנושאי נתונים אחרים במהלך מסירת שיחה.

יתר על כן, פריסת פונקציית בקרת העברת גישה (ATCF) ושער העברת גישה (ATGW) היא חיונית. אלמנטים אלה מסייעים בניהול וניתוב העברת השיחה בין רשתות LTE ורשתות מעגל ממותג. יישום שינויים אלה מבטיח שהרשת תוכל לספק חוויית שיחות קוליות חלקות, תוך שמירה על רציפות השיחה גם בעת מעבר בין טכנולוגיות רשת שונות.

סיכום

במאמר זה, התעמקנו בפונקציית SRVCC (Single Radio Voice Call Continuity), המבטיחה העברה חלקה של שיחות קוליות מרשת 4G LTE לרשת 3G ללא ניתוק השיחה הפעילה. חקרנו את תהליך ההפעלה, כולל הכנת ההעברה, עיגון מדיה וביצוע ההעברה. בנוסף, דנו ביתרונות שמציעה SRVCC, כגון חוויית שיחה רציפה ושביעות רצון משופרת של המשתמש. לבסוף, נגענו בשינויים הנדרשים ברשת כדי לאפשר SRVCC. הבנת SRVCC היא קריטית לשמירה על רציפות השיחות ולשיפור איכות שירותי הקול הכוללת כאשר משתמשים עוברים בין כיסויים ברשת.

לתשומת ליבך, פוסט זה נועד למטרות מידע בלבד ואינו מהווה ייעוץ מקצועי. האתר אינו נושא באחריות לכל פעולה הנעשית בהתבסס על המידע שנמסר.

תגיות

3G 4G CALLS MOBILE SRVCC
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

נוספו לאחרונה